In memoriam Dirk van der Pijl

(1952 - 2007)

Dirk van der Pijl
Wim Rijnsburger, Dirk van der Pijl - Bates Motel

Krachtvoer

Dubbel CD met nog niet eerder uitgebracht werk van Dirk van der Pijl. Luxe uitgave in een prachtig boekje met verhalen en foto’s over deze bijzondere muzikant. Klik hier om dit unieke album te bekijken. Het boekje met de 2 CD’s kan tegen een kleine vergoeding besteld worden via email.

'Can’t hold on'

In 1986 verhuisden we met ons gezin naar de Noordkop. Toen ik mijn muzikale activiteiten hier aan het opbouwen was, kwam Dirk van der Pijl regelmatig ter sprake. Bluesliefhebbers vertelden over onvergetelijke avonden in de Boerderij en andere clubs, waar Dirk’s stem regelrecht hun hart had geraakt.
Nieuwsgierig geworden ging ik op een avond naar een optreden van de Booze & Bluesband in ’t Noord. Ze speelden ‘Can’t Hold On’ en ik was diep onder de indruk. Zoals die man de band naar een climax stuwde en dan plotseling een stilte afdwong!

Knocking on my own brother’s door
People, I was knocking for an hour
Till I found out he don’t live there no more

Ik krijg er nog koude rillingen van. Na een paar jaar werden we onafscheidelijk als muzikanten en ontstond een warme vriendschap op een plek waar nu een groot gat is. Wonderlijk trouwens dat onze vriendschap eindigde zoals het begon, namelijk met het overlijden van een zanger.

Verder lezen >>